Welke kunstkerstboom moet ik kopen?

 
De kunstkerstboom neemt al jaren in populariteit toe. Niet heel gek want een goede kunstkerstboom is tegenwoordig niet meer van echt te onderscheiden en is gewoon een stuk makkelijker in gebruik. Geen naalden in de kofferbak van je auto, op de gang en in woonkamer. Geen gedoe meer met water geven en bovendien ziet hij er na een jaartje op zolder nog altijd goed uit!
 
Steeds meer mensen maken de overstap van een echte kerstboom naar een kunstkerstboom. Overweeg jij ook om de overstap te maken, maar weet je niet goed waar je op moet letten en zie je door het grote aanbod kunstkerstbomen het bos niet meer? In dit artikel geven we je handige tips zodat jij de boom vindt die bij jou past!
 

Een passend formaat

Je wil natuurlijk dat jouw kunstkerstboom zoveel mogelijk gezelligheid in huis brengt. Houdt je van grote kerstbomen? Dan moet je daar natuurlijk gewoon voor gaan! Wij adviseren echter wel minimaal 30 cm over te houden tussen het hoogste punt en het plafond. Hiermee heb je voldoende ruimte voor een mooie piek en oogt het geheel een stuk ruimtelijker. Heb je wat minder ruimte, maar wil je toch flink uitpakken? Kijk dan eens naar een mini kunstkerstboom. Samen met een paar mooie guirlandes dompel je een kleine ruimte al snel in kerstsferen.
 

Kies het juiste materiaal

Wil je een kunstkerstboom die niet van echt te onderscheiden is? Kies dan voor een boom van PE/PVC. De takken (zogenaamde 'tips') zien er bij dit type boom een stuk realistischer uit dan kunstkerstbomen van enkel PVC. Vind je een kunstkerstboom van PE/PVC nu eigenlijk net iets te duur? Bedenk dan dat een echte kerstboom gemiddeld tussen de € 30,- en € 40,- kost. Zelfs bij de aanschaf van een duurdere kunstkerstboom heb je de investering in 4 à 5 jaar terugverdiend.
 

Brandveiligheid

Welk materiaal je ook kiest, een kunstkerstboom vat minder snel vlam dan een echte kerstboom. Wil je zeker zijn dat je het risico tot een minimum beperkt? Ga dan voor een boom met brandveiligheid certificaat. Vooral de wat hoger geprijsde kunstkerstbomen beschikken over dit certificaat. Gebruik daarnaast sfeervolle LED lampjes in plaats van de traditionele kerstlampjes.
 

Met of zonder versiering

Het versieren van de kerstboom begint altijd gezellig en leuk. Er komt alleen altijd een moment waarop je klaar denkt te zijn en er te grote gaten tussen de takken zijn, de lampjes nog steeds niet mooi zitten of er teveel nep sneeuw is gebruikt. Heb je niet zoveel zin om je boom steeds weer opnieuw te moeten stylen? Er zijn ook kunstkerstbomen met verlichting of sneeuw. Bij deze bomen zijn de lampjes al in de boom verwerkt of lijkt het dat ze net uit de sneeuw geplukt zijn.
 

Tot slot, goedkoop is vaak duurkoop

Zoals dat met meer producten het geval is, is een goedkopere kunstkerstboom vaak van mindere kwaliteit. Het grote voordeel van een kunstkerstboom is dat je hem na de kerstperiode eenvoudig opbergt. Heb je een boom van goede kwaliteit, dan kost het je niet veel moeite dit netjes te doen en gaat hij jaren mee. Koop je een boom van wat mindere kwaliteit en heb je niet zoveel geduld met het opbergen? Dan kun je het volgende jaar hoogstwaarschijnlijk weer op zoek naar een nieuwe.
 

Zeker weten dat je een goede kunstkerstboom koopt?

Wij hebben ons assortiment kunstkerstbomen met grote zorg samengesteld zodat je in iedere prijsklasse een goede kunstkerstboom kunt vinden. Wil je de bomen liever even in het echt zien? Bezoek dan onze winkel in Tilburg!