Barbecue aanmaken en brandstof

Het aanmaken van een barbecue kan een uitdagend proces lijken voor beginners, maar met behulp van de producten Tuincentrum Outlet wordt het een stuk gemakkelijker. In onze webshop vindt u houtskool, brandstof en andere aanmaakmiddelen. Ook bieden wij verschillende hulpstukken zoals Smoker Box of houtskool mand. Bekijk hieronder ons online assortiment. Benieuwd bij welke BBQ deze hulpmiddelen passen? Bekijk ons assortiment barbecues. Na het selecteren van een BBQ geven wij u suggesties voor bijpassende producten.

Aanmaakblokjes en aanmaakvloeistof Briketten

Houtskool Briketten en houtskoolhouders

Brikettenstarters Gasflessen en toebehoren

Rookboxen Rookhout Pellets

⏎ Terug

 

 

1 - 36 van 102 producten
Vergelijk (0)

Hoe kies je de juiste brandstof voor je BBQ?

De eerste stap in het proces van barbecueën is het beslissen welke brandstof u wilt gebruiken. De meest voorkomende opties zijn houtskool en briketten. Houtskool brandt sneller en heter, maar briketten gaan langer mee en geven een meer constante hitte af. In de webshop van Tuincentrum Outlet vindt u verschillende soorten brandstof, van houtskool tot aanmaakblokjes. 

Tips voor het starten van een BBQ 

 • Voordat u begint met het aanmaken van de barbecue, is het belangrijk om de juiste veiligheidsmaatregelen te nemen. Plaats de barbecue op een vlakke ondergrond, uit de buurt van bomen, struiken en andere brandbare materialen. Houd ook altijd een blusmiddel in de buurt, zoals een emmer water of een brandblusser.
 • Als u eenmaal hebt besloten welke brandstof u wilt gebruiken, kunt u beginnen met het aanmaken van de barbecue. Voor het gebruik van houtskool kunt u de aanmaakblokjes gebruiken die te vinden zijn in onze webshop. Plaats enkele aanmaakblokjes tussen de houtskool en steek ze aan met een lange lucifer of een aansteker. Wacht tot de houtskool begint te gloeien voordat u het rooster plaatst.
 • Zorg ervoor dat de ventilatieopeningen in de barbecue open zijn om voldoende luchttoevoer te bieden voor de brandstof. Laat de barbecue enkele minuten opwarmen voordat u begint met grillen.

Hoe start je een elektrische barbecue?

 1. Plaats de elektrische barbecue op een veilige en vlakke ondergrond en zorg ervoor dat deze is aangesloten op een stopcontact.
 2. Schakel de elektrische barbecue in en wacht tot deze volledig is opgewarmd, meestal duurt dit ongeveer 10-15 minuten.
 3. Voeg indien gewenst houtsnippers of rookhout toe voor extra smaak aan het eten.
 4. Leg het voedsel op het grillrooster en sluit de deksel.
 5. Controleer regelmatig de temperatuur en draai het voedsel om voor gelijkmatig grillen.

Wat heb je nodig om een houtskool barbecue te starten?

 1. Plaats de houtskool barbecue op een veilige en vlakke ondergrond in de buurt van een plek waar je de houtskool aan kunt steken.
 2. Voeg houtskool toe aan de barbecue en plaats deze in een stapel of berg.
 3. Maak in het midden van de houtskool een kuil en leg daarin aanmaakblokjes.
 4. Steek de aanmaakblokjes aan en wacht tot de houtskool volledig is aangestoken en een witte aslaag heeft gevormd.
 5. Verdeel de houtskool over de grill en laat het grillrooster opwarmen.
 6. Leg het voedsel op het grillrooster en sluit de deksel.
 7. Controleer regelmatig de temperatuur en draai het voedsel om voor gelijkmatig grillen.

Hoe start je een gasbarbecue?

 1. Controleer of de gasfles vol is en goed is aangesloten op de barbecue.
 2. Open de klep van de gasfles en draai de knop van de barbecue open.
 3. Druk op de ontstekingsknop om de branders aan te steken. Als de barbecue geen ontstekingsknop heeft, kunt u een lucifer of een aansteker gebruiken om de branders aan te steken.
 4. Wacht ongeveer 10-15 minuten tot de barbecue volledig is opgewarmd.
 5. Voeg indien gewenst rookhout toe voor extra smaak aan het eten.
 6. Leg het voedsel op het grillrooster en sluit de deksel.
 7. Controleer regelmatig de temperatuur en draai het voedsel om voor gelijkmatig grillen.

Bekijk gasbarbecues

Alles voor een geweldige grill ervaring is te vinden op tuincentrumoutlet.com

Bent u op zoek naar een eenvoudige en handige manier om uw barbecue-ervaring naar een hoger niveau te tillen? Dan bent u bij Tuincentrum Outlet aan het juiste adres! Bij ons kunt u gemakkelijk en snel brandstof en aanmaakblokjes bestellen voor uw barbecue.

Met ons uitgebreide assortiment aan brandstof en aanmaakblokjes kunt u gegarandeerd de perfecte smaak en aroma creëren voor uw gegrilde gerechten. Van houtskool tot briketten en van aanmaakblokjes tot aanmaakvloeistof, wij hebben alles wat u nodig heeft om uw barbecue op gang te brengen. Dus waar wacht u nog op? Bestel uw brandstof en aanmaakblokjes vandaag nog op Tuincentrum Outlet en geniet van een heerlijke barbecue-ervaring!