Hangpotten voor binnen outlet

Een hangpot is een ideale oplossing om meer groen aan je interieur toe te voegen zonder daarvoor ruimte in te leveren. Heb je een kleine woonkamer of een hoek zonder vloerruimte die wel wat groen kan gebruiken? Kies dan een van de hangpotten van Tuincentrum Outlet. Je kunt hangpotten ook combineren: speel met de hoogte en creëer een hangend kunstwerk in jouw huis! Bij Tuincentrum Outlet vind je hangpotten van Ecopots in verschillende stijlen, kleuren en maten. Bekijk hier het assortiment hangpotten van Tuincentrum Outlet.

⏎ Terug

 

 

1 - 21 van 21 producten
Vergelijk (0)

Het ophangen van hangplanten in hangpotten

Afhankelijk van de plant, de pot en de manier van hangen, kan het geheel van de hangplant best zwaar worden. Het is daarom belangrijk het geheel goed aan het plafond te bevestigen. We adviseren je dan ook om altijd speciale haken aan te schaffen bij de bouwmarkt die gegarandeerd het gewicht van jouw nieuwste hangende creatie kunnen dragen.

Als het gaat om de hoogte adviseren we je vooral om hier lekker mee te spelen. Maak het jezelf wel iets makkelijker door planten niet té hoog te hangen. Je moet ze echter nog wel water kunnen geven. Tip: Hang de potten op een hoogte te hangen waarbij je de potgrond nog net kunt voelen. 

Meer groen in huis zonder ruimte te verliezen

Hangplanten hebben hun oubollige jasje uitgetrokken. Waar we voorheen hangplanten veel in manden en korven zagen, en vooral buiten, zien we tegenwoordig heel veel hippe en trendy creaties binnen verschijnen. Een orchidee die boven de eettafel hangt? Of een mooie campanula die langs de boekenkast naar beneden kruipt? Hangplanten zijn echte kunstwerken in huis! 

Zonder ruimte te verliezen, voeg je toch een hoop groen toe aan je inrichting.  Zet een hangplant op de hoek van een hoge kast, op een sokkel in de hal of gebruik een macramé hanger.  Hangplanten hebben alleen de wens voor licht. Ben je dus van plan om een element boven de eettafel te maken met verschillende hangplanten? Let dan wel op dat de eettafel niet in een donkere hoek staat. Staat de eettafel voor het raam? Perfect! Maar vermijd wel direct zonlicht. 

Hangplanten zijn er groen of bloeiend. Veel cactussoorten komen voor als hangplanten, maar ook bloeiers kunnen opgehangen worden. Denk aan de orchidee of de lipstickplant.

De favoriete hangplanten van Tuincentrum Outlet

Hangplanten zagen we voorheen veel in manden en korven, en vooral buiten, maar tegenwoordig is de hangplant bijna niet meer weg te denken uit de huiskamer of keuken. Onze favoriete hangplanten zijn:

  • Philodendron Scandens
  • Lipstick Plant (Aeschynanthus lobbyanus)
  • Erwtenplant (Senecio ‘String of pearls’)
  • Zwanenkruid (Peperomia Rotundifolia)
  • Chinees Lantaarnplantje (Ceropegia woodii)

Koop jouw hangpot bij Tuincentrum Outlet

Een hangpot is niet alleen een goede oplossing voor de toevoeging van groen, hangpotten zijn vaak ook mooie eyecatchers of accessoires in jouw interieur. Hangpotten van riet aan landelijk touw, strakke ontwerpen op een plateau of een klassieke pot in een hangende ring, je bestelt jouw favoriete hangpot gemakkelijk en snel bij Tuincentrum Outlet.