•  Geen verzendkosten vanaf € 30,-
  •  Snelle levering
  •  Actief tuincentrum sinds 1986
  •  14 dagen zichttermijn

Regentonnen

Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 15 van 15 producten

De weg naar een water vriendelijke tuin.

Ons bedrijf is gespecialiseerd in het aanleggen en adviseren van een water en milieu vriendelijke tuin. Wij hebben hierin verschillende cursussen gevolgd om je te voorzien van het beste advies, ook wat betreft montage zijn we goed bemand. Wij als tuincentrum staan ervoor om het probleem met water (wat wij hebben in Nederland en in Tilburg!) op te lossen. Dit doen wij door u te voorzien van het volledige advies wat betreft tuin aanleg.

Wat veroorzaakt nou een water onvriendelijke tuin

- Een tuin vol met stenen. Hierdoor kan het water geen kant op en bij hevige regenval krijg je te maken met overstroming omdat je tuin het niet aankan. De stenen zorgen ook voor hitte stress. Onze zomers worden steeds heter. Hoe meer stenen in je tuin hoe warmer het wordt want stenen houden warmte lang vast.

- Een waterafvoer aangesloten aan de riolering. De rioleringen lopen in Nederland compleet over. Dit komt omdat de regenbuien heviger worden en de mensen hun tuin vol met stenen leggen waardoor het water nergens meer naar toe kan.

Hoe maak je je tuin water vriendelijk.

  • Beplanting in de tuin. Dit kan ook met hele onderhoud vriendelijke planten! Laat je hiervoor adviseren bij onze kenners!
  • Plaats regentonnen aan je afvoer en geef met dit water je planten weer verzorging.
  • Maak in plaats van een volledige stenen oprit een kleine grind strook. Hier kan het water zich wel een weg door vinden.
  • Plaats een sedum dak op een platdak. Dit sedum dak neemt veel co2 op en zet dit om in zuurstof. Bovendien neemt het heel een water op!
  • Hemelwaterafvoer in de tuin laten lopen.
  • Dakgoot schoonmaken

De huidige situatie 

We ervaren echter steeds meer wateroverlast door overstromende riolen en hebben steeds meer klachten m.b.t. onze gezondheid en productiviteit door hittestress in warme periodes.

Daarom is het belangrijk dat het water levend blijft! Dat klinkt mysterieus, maar feitelijk is levend water simpelweg schoon én stromend water, verbonden met de waterkringloop, waardoor het haar leven-brengende kwaliteit behoudt.
Indien de stad meer als spons zou dienen en het levende water de bodem in zou gaan i.p.v. rechtstreeks in het riool, dan zou dat veel schelen. En iedereen met een tuin kan hieraan een bijdrage leveren! Voor meer informatie? Neem contact met ons op.